GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteenbrand Mijdrecht?

Wij voorkomen een potentiële schoorsteenbrand!

Schoorsteenbrand Mijdrecht

Schoorsteenbrand Mijdrecht? Een schoorsteenbrand meemaken is niet alleen schrikwekkend, maar ook zeer stressvol. De gevolgen strekken zich uit verder dan de puur materiële schade aan uw woning.

Het kan eveneens serieuze gezondheidsrisico’s en veiligheidsproblemen voor de inwoners van het getroffen huis met zich meebrengen.

Op onze website hebben wij een gedetailleerde gids beschikbaar gesteld. Deze gids informeert u over de eerste tekenen die wijzen op een naderende schoorsteenbrand.

Bovendien bieden we ook praktische stappen aan die u dient te volgen wanneer u vermoedt dat er brand is in uw schoorsteen.

Mocht u vragen hebben over de risico’s verbonden aan een schoorsteenbrand in uw woning, dan willen we het belang van voorzorgsmaatregelen benadrukken. Door tijdig een consult bij een expert in te plannen, kunt u risico’s snel identificeren en passende maatregelen treffen.

Wilt u een afspraak maken om een schoorsteenbrand te voorkomen? Neem dan gerust contact op via 0297 202 936. Wij komen graag langs om een Schoorsteenbrand in Mijdrecht te voorkomen.

Schoorsteenveger Mijdrecht

Als u geniet van de sfeer en warmte die een haard of kachel biedt, is het essentieel om het onderhoud van uw schoorsteen niet te verwaarlozen. Dit houdt in dat een routine-inspectie en reiniging noodzakelijk zijn om alles veilig en efficiënt te laten functioneren.

Een regelmatig onderhouden schoorsteen zorgt niet enkel voor een betere verbranding, maar verkleint ook significant de risico’s op onverwachte brandongevallen. Met correct onderhoud en verzorging minimaliseert u de kansen op incidenten gerelateerd aan uw schoorsteen.

Voor diegenen die hun haard of kachel bijna dagelijks stoken, adviseren we om ten minste twee maal per jaar een professionele schoorsteenveger in te schakelen. Echter, voor diegenen die hun haard of kachel slechts sporadisch gebruiken, volstaat een jaarlijkse check-up.

Heeft u interesse in een inspectie of reiniging van uw schoorsteen? Twijfel dan niet en neem vandaag nog contact op met Schoorsteenveger Mijdrecht via 0297 202 936. We staan klaar om u een uitmuntende dienstverlening te bieden.

Hoe ontstaat een schoorsteenbrand?

Schoorsteenbranden zijn een beklemmend voorval dat door verschillende oorzaken kan worden getriggerd. Een vaak waargenomen reden is een onvoldoende ontworpen of gebouwde schoorsteen. Het daadwerkelijke gevaar schuilt wanneer de schoorsteen zijn rookkanaal niet correct heeft uitgelijnd met de gekoppelde haard of kachel.

Bij een buitengewoon ruim rookkanaal kan er een tekort aan trekkracht ontstaan, waardoor rookgassen langer blijven circuleren. Als deze gassen beginnen af te koelen, kunnen ze zich mengen en creosoot creëren, een zeer brandbaar, teerachtig materiaal.

Daarentegen, bij een te beknopt rookkanaal kan de stroom van rookgassen worden beperkt. Hierdoor kan creosoot zich sneller ophopen, waardoor de kans op ontvlamming toeneemt.

Buiten deze structurele issues kunnen externe factoren zoals nesten, bladeren, of andere voorwerpen in de schoorsteen terechtkomen en zo het brandrisico opdrijven.

Brandresten, vooral bij het stoken met kolen of stookolie, vormen ook een gevaar. Deze kunnen zich hechten aan de binnenkant van het rookkanaal.

Toch, met gasgestookte toestellen is dit risico significant lager, dankzij hun schonere verbranding.

Om schoorsteenbranden te voorkomen, staan wij voor u klaar. Voor expert advies en grondig onderhoud, bel ons gerust op 0297 202 936.

Hoe herkent u een schoorsteenbrand?

Het tijdig identificeren van een schoorsteenbrand kan het verschil betekenen tussen een simpele oplossing en een groot probleem. Maar hoe herkent u het?

Een abrupte en sterke rookontwikkeling, die uit de schoorsteen kan schieten of in uw huis kan verschijnen, is een alarmerend signaal.

Daarnaast kan een luid, bulderend of fluitend geluid – denk aan een zware storm of een rijdende trein – wijzen op een schoorsteenbrand. Dit geluid komt voort uit het vuur dat zuurstof opneemt. Een sterke geur van roet of verbranding is ook een teken dat er iets niet pluis is.

Als u dergelijke signalen opvalt, is direct handelen noodzakelijk.

Door uw schoorsteen regelmatig te laten onderhouden, minimaliseert u deze risico’s. Laat uw schoorsteen periodiek controleren en schoonmaken door experts. Voor een afspraak kunt u ons bellen op 0297 202 936.

Wat te doen bij een schoorsteenbrand?

Wanneer het ondenkbare gebeurt en u plotseling te maken krijgt met een schoorsteenbrand, is het essentieel om snel en resoluut te handelen. Door onmiddellijk de juiste stappen te nemen, verkleint u de mogelijke schade aan uw woning en waarborgt u de veiligheid van uw gezin en uzelf.

Als u de aanwijzingen van een schoorsteenbrand waarneemt of absoluut zeker bent dat er een brand gaande is, moet uw eerste reactie zijn om zonder aarzeling de brandweer in te lichten door naar het noodnummer 112 te bellen. Als de situatie het toelaat, probeer dan de schoorsteenklep te sluiten, waardoor de zuurstoftoevoer die de brand kan aanwakkeren wordt verminderd.

In de spannende momenten terwijl de hulpdiensten onderweg zijn, kunt u proberen het vuur te smoren met behulp van zand of zout. Vermijd absoluut het gebruik van water, omdat de snelle verdamping bij hoge temperaturen een explosieve stoomreactie kan veroorzaken, met mogelijk schade aan het rookkanaal tot gevolg.

Na het doven van het vuur en wanneer het veilig wordt geacht, is ventilatie van uw huis van essentieel belang. Maak alle doorgangen open, zoals ramen en deuren, om de ophoping van rook en eventuele toxische gassen effectief te verdrijven.

Hoe voorkomt u een schoorsteenbrand?

Het vooruitzicht van een schoorsteenbrand is iets dat elke huiseigenaar hoopt te vermijden. Gelukkig zijn er verschillende proactieve stappen en onderhoudspraktijken die de waarschijnlijkheid van zo’n gebeurtenis aanzienlijk kunnen verminderen.

Het behouden van een regelmatig onderhouden en gereinigde schoorsteen kan het risico op brand drastisch verminderen. Het is wijsheid om ervoor te zorgen dat uw schoorsteen minstens één of twee keer per jaar wordt geïnspecteerd en gereinigd door vakmensen.

Professionele schoorsteenvegers doen veel meer dan alleen schoonmaken; ze voeren ook inspecties uit voor eventuele gebreken zoals barsten, lekkages of andere structurele problemen.

Belangrijk is ook dat u uw schoorsteen periodiek grondig laat reinigen en enkel geschikte brandstoffen gebruikt, passend bij uw specifieke type haard of kachel. Het is ook essentieel om ervoor te zorgen dat er voldoende luchtstroom rond en in de schoorsteen is.

Bijkomend is het aan te raden om voorzichtig te zijn bij het stoken onder bepaalde weersomstandigheden, zoals op windstille dagen of tijdens mist. Houd ook een bepaalde hoeveelheid as in de aslade voor een effectievere verbranding en gebruik alleen goedgekeurde aanmaakmiddelen. Het is van cruciaal belang om nooit een vuur onbeheerd achter te laten.

Het consequent zorgen voor uw schoorsteen is de beste manier om de dreiging van branden te minimaliseren. Voor een grondige inspectie en onderhoud kunt u contact opnemen met Schoorsteenveger Mijdrecht via 0297 202 936.

Onverzekerd bij een schoorsteenbrand

Verzekeraars hameren vaak op het cruciale belang van periodiek en systematisch onderhoud aan uw schoorsteen. Een onverhoopte schoorsteenbrand in een schoorsteen die niet op tijd of adequaat is gereinigd kan tot een onaangename verrassing leiden: er bestaat een flink risico dat uw verzekeringsmaatschappij de schade niet dekt of zelfs de claim volledig afwijst.

Als blijkt dat u niet de nodige zorg en aandacht aan uw schoorsteen heeft besteed, bijvoorbeeld door het overslaan van een jaarlijkse reinigingsbeurt, dan kan de verzekeraar dit interpreteren als nalatigheid of het niet nakomen van uw zorgplicht.

In dergelijke gevallen kan dit leiden tot een situatie waarin de verzekering beslist om geen enkele vorm van compensatie te verstrekken na een brand.

Interessant is dat, ondanks dat er geen juridische verplichting bestaat, het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu al sinds 1992 adviseert om schoorstenen ten minste eenmaal per jaar door professionals te laten reinigen.

Als u de zekerheid wilt dat uw verzekering dekking biedt in het geval van een schoorsteenbrand, loop dan geen risico’s en zorg voor regelmatig onderhoud. Voor het inplannen van een inspectie kunt u contact met ons opnemen via 0297 202 936.

Een schoorsteenveger inschakelen?

Een goed onderhouden schoorsteen is niet alleen van belang voor de effectiviteit van uw haard of kachel, maar is ook essentieel voor de algehele veiligheid van uw woning.

Naarmate roet, creosoot en andere resten zich ophopen, kunnen ze niet alleen de luchtstroom beperken, maar ook het risico op een potentieel gevaarlijke brand aanzienlijk vergroten.

Een deskundige schoorsteenveger brengt een schat aan kennis en speciale gereedschappen mee, verzekert u van een grondige inspectie en reiniging van uw schoorsteen.

Deze professionals zijn bovendien opgeleid om vroegtijdig diverse problemen te identificeren, of het nu gaat om scheuren, vogelnesten die blokkades veroorzaken, of schade aan de bovenste structuren van de schoorsteen. Door deze problemen in een vroeg stadium aan te pakken, voorkomen zij dat kleine complicaties zich ontwikkelen tot grotere, potentieel kostbare problemen.

Een consequent gecontroleerde en onderhouden schoorsteen betekent niet alleen dat deze langer meegaat, maar stelt u ook in staat om van uw haardvuur te genieten, in de wetenschap dat uw woning en geliefden veilig zijn.

Bij Schoorsteenveger Mijdrecht streven we naar topkwaliteit en professionaliteit in alle diensten die we aanbieden. Neem voor een grondige check-up en zorg voor uw schoorsteen contact met ons op via 0297 202 936.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Mijdrecht? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Mijdrecht.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Mijdrecht.

Werkwijze Schoorsteenveger Mijdrecht

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Mijdrecht via 0297 202 936. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Mijdrecht op 0297 202 936.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Mijdrecht via 0297 202 936.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Mijdrecht via 0297 202 936.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Mijdrecht

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Mijdrecht heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Mijdrecht

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Mijdrecht

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Mijdrecht nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Mijdrecht

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Mijdrecht mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Mijdrecht

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button